Monitise – Cardiff

The expansion to the business in Cardiff lead Monitise to look for a new building both to provide additional space and to consolidate two existing locations into one. The selected building was 10 years old, built to a budget specification and subsequently heavily compartmentalised by a previous tenant.
Our brief was to gain a clear understanding of the clients requirements, to design an interior that catered for all the business needs and provide a fresh corporate image.
We worked closely with the Local Team in Cardiff, the Project Team in London and the Monitise Marketing Department to achieve this.
In conjunction with the design, we produced a fully quantified specification and budget for the build. This was then developed into a detailed tender document to be priced by local contractors. Tenders were evaluated and negotiated, and the main contract awarded.
The Workspace Consultants continued to project manage the works including a number of trades directly appointed by Monitise.
The result was a successful project completed in 9 weeks on site. This included a total strip out of existing services and the installation of a new heat recovery heating & ventilation system, partitions, ceilings, floor coverings, furniture and an environmentally friendly ‘smart’ lighting system.

 

< Back to projects

Comments are closed.